OMNI Networks
hosting - development - cloudoplossingen

Uw domeinnaam veilig verhuizen

Als de domeinnaam die u bij ons wilt gebruiken momenteel bij een andere provider is ondergebracht, moet u de domeinnaam verhuizen. Het verhuizen van een domein is niet ingewikkeld, maar vraagt wel om een goede voorbereiding. U wilt immers niet dat uw website het (tijdelijk) niet meer doet. We helpen u hier graag bij, en zorgen dat dit zonder downtime gerealiseerd kan worden.

Om domeinen naar ons te verhuizen dient u de volgende stappen te volgen:

  1. Vul de domeinnaam die u wilt verhuizen in onze domeinnaamcontrole in.
  2. Deze zal aangeven dat de domeinnaam bezet is. Klik op ‘Bestellen’.
  3. Doorloop de overige stappen van het bestelproces om de verhuizing te voltooien.

Procedure domeinnaam verhuizen per extensie

De procedure van het verhuizen van uw domeinnaam verschilt per extensie. Hieronder vindt u de procedures voor de meest voorkomende extensies.

.nl .com .net .org .info .biz .name .de:

Deze domeinen werken met een auth-code, ook wel token genoemd. Een auth-code of token is een geheime code die u bij uw huidige provider kunt opvragen. De code kunt u tijdens het bestelproces invoeren, maar ook later via het domeinbeheerpaneel.

.be .eu:

Verhuizing vindt plaats door middel van een bevestigingsmail. Wanneer het e-mailadres in de WHOIS-gegevens echter ongeldig is, dient u een fax naar het register DNS.be dan wel EURid sturen. Wij kunnen u per email de benodigde instructies versturen indien u dit wenst, neem hiervoor contact met ons op.

.nu:

Het verhuizen van een .nu domein is bij ons niet mogelijk. Wel kunt u ervoor kiezen de domeinnaam niet te verlengen. Wanneer het domein wordt vrijgegeven kunt u deze bij ons opnieuw registreren. Houd er dan rekening mee dat in die periode iedereen de domeinnaam kan registreren.

Tarieven verhuizing domeinnaam

Extensie Prijs
.NL Domein € 15,-
.COM Domein € 25,-
.EU Domein € 25,-
.NET Domein € 25,-
.ORG Domein € 25,-
.INFO Domein € 25,-
.BE Domein € 25,-
.DE Domein € 25,-
.NU Domein € 90,- (per 2 jaar)
© 2016 OMNI Networks | algemene voorwaarden | privacy verklaring